Smanjuju se površine ugrožene unutrašnjim vodama

Sve probleme na kanalskoj mreži prijaviti preduzeću

20. feb 2015

Na području Vojvodine u toku je odbrana od poplava od unutrašnjih voda na oko 85.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u atarima koje pokrivaju vodoprivredna preduzeća u Kikindi, Senti, Zrenjaninu, Šapcu i Sremskoj Mitrovici, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Ukupne površine ugrožene unutrašnjim vodama postepeno se smanjuju, a na potencijalno ugroženim područjima i dalje punim kapacitetom rade sve raspoložive pumpe, dok se po potrebi uključuju mehanizacija i mobilne pumpe velikog kapaciteta, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da vodoprivredni stručnjaci apeluju na poljoprivrednike da, u skladu sa svojim mogućnostima, “šlicovanjem”, odnosno prosecanjem malih kanala pomognu odvođenje vode sa svojih njiva, jer u većini slučajeva kanali mogu primiti vodu sa okolnog zemljišta.

Vode Vojvodine su apelovale na poljoprivrednike da sve probleme na kanalskoj mreži i eventualne prepreke koje blokiraju ili usporavaju oticanje vode prijave nadležnim službama tog preduzeća.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga