Smanjen broj đaka prvaka u Vojvodini

Manje dece pohađa nastavu na rumunskom, slovačkom i hrvatskom jeziku

08. jan 2014

U Vojvodini je u školskoj 2013/2014. godini upisano za 2,31 odsto manje dece u prvi razred osnovne škole, saopšteno je danas sa sednice Vlade Vojvodine.

U državnim osnovnim školama u Vojvodini upisan je 18.651 učenik, što je za 442 učenika manje u odnosu na prethodnu sksolsku godinu, piše u saopštenju.

Nastava za učenike prvog razreda osnovne škole na teritoriji Vojvodine ostvaruje se u 346 državnih osnovnih škola i u dve privatne osnovne škole.

Na osnovu podataka Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, uočeno je da je smanjen broj učenika nastavom na rumunskom, slovačkom i hrvatskom maternjem jeziku, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Vlada Vojvodine donela radni zaključak kojim je zadužila resorni pokrajinski sekretarijat da u prvom tromesečju ove godine tim povodom organizuje tematsko savetovanje o školovanju nacionalnih manjina, s ciljem donošenja odgovarajućih analiza i zaključaka, koji će pokrajinskoj vladi poslužiti za donošenje akcionog plana za prevazilaženja ovog problema.

Pored srpskog, u Vojvodini su u službenoj upotrebi i mađarski, rusinski, rumunski, hrvatski i slovački jezik.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga