Služba za katastar krši propise o službenoj upotrbi jezika i pisama

Pokrajinski sekretarijat je izvršio nadzor nad radom Službe za katastar i naložio da prihvati isprave sastavljene na mađarskom jeziku i pismu, koji jezik je u službenoj upotrebi u Kikindi

01. apr 2011

Vojvođanski sekretarijat za propise, upravu i nacionalne zajednice primio je više pritužbi građana na rad Službe za katastar nepokretnosti u Kikindi zbog kršenja propisa o službenoj upotrbi jezika i pisama manjinskih nacionalnih zajednica.
Kako se navodi u saopaštenju tog sekretarijata, početkom marta ove godine građani Kikinde imali su pritužbu da Služba za katastar odbija da primi podneske, isprave i druga dokumenta sastavljena na jeziku i pismu koja su na području tog organa u službenoj upotrebi.
Pokrajinski sekretarijat je u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima izvršio nadzor nad radom Službe za katastar nepokretnosti u Kikindi i naložio da kao punovažne prihvate isprave sastavljene na mađarskom jeziku i pismu, koji jezik je u službenoj upotrebi u Kikindi.
Službi je naloženo i da o svom trošku izvrši prevod na srpski jezik ugovora koji su sastavljeni na mađarskom jeziku i pismu.
“Služba za katastar nepokretnosti iz Kikinde je dostavila pismeni odgovor u kojem je obavestila Pokrajinski sekretarijat da je u celosti postupljeno po naloženim merama i da će odgovarajućom internom organizacijom obezbediti nesmetano ostvarivanje prava na službenu upotrebu manjinskih jezika u budućnosti”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga