Sloga: Vlast da prekine tabloidni i stranački progon uzbunjivača

"Preko režimskih tabloida i u javnim nastupima stranačkih prvaka uzbunjivači se nazivaju neprijateljima države"

03. nov 2019

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ pozvali su Vladu Srbije i njene institucije, posebno Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Bezbednosno informativnu agenciju (BIA), da hitno prekinu tabloidni progon svih uzbunjivača u Srbiji, posebno članova i čelnika Sindikata policije „Sloga“ koji se javno izjašnjavaju kao uzbunjivači u MUP Srbije.

Kada je usvojen Zakon o zaštiti uzbunjivača, vlast ga je punim ustima promovisala navodeći da su uzbunjivači Srbiji potrebni jer štite sistem, naveo je sindikat „Sloga“ u saopštenju uz ocenu da je očigledno da je vlast napravila zakon samo za papir, jer se u on u praksi ne sprovodi.

„Umesto argumentovanih odgovora na uzbunjivanje javnosti u vezi sa kršenjem zakona i malverzacijama, dobijaju se krajnje neprimereni odgovori preko režimskih tabloida ili u javnim nastupima stranačkih prvaka u kojima se uzbunjivači nazivaju izdajnicima, špijunima, neprijateljima države ili nastranim nakazama, što je apsolutno neprihvatljivo i krajnje ponižavajuće“, piše u saopštenju Sloge.

Sindikat je dodao da svi koji su režirali tabloidno spinovanje, pisali i sprovodili progon i uništenje poštenih i moralnih ljudi treba da odgovaraju pred zakonom.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga