Sloga: Policajac-uzbunjivač iz Potočara vraćen pa odmah udaljen s posla

"Otete institucije vratiti u okvir pravne države"

29. okt 2019

Sindikat „Sloga“ saopštio je danas da je policajac Milan Dumanović, uzbunjivač protiv koga je podignuta optužnica za, kako je naveo, navodno otkrivanje službene tajne u aferi „Potočari“ 2015. godine, rešenjem Direkcije policije vraćen na posao, ali je odmah i udaljen iz službe do okončanja sudskog postupka.

Dumanović, koji je član sindikata policije „Sloga“, prethodno je preko svog punomoćnika predstavnika te sindikalne organizacije podneo zahtev za vraćanje na rad, te je rešenje Disciplinske komisije kojim je udaljen iz službe poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje.

Kako je u saopštenju navedeno u rešenju Direkcije policije od 25. oktobra 2019. godine Dumanović je raspoređen u Policijsku upravu Pančevo – Policijsku ispostavu Alibunar na radno mesto vođe sektora.

„Međutim, direktor policije uvažio je i predlog načelnika Odeljenja policije Policijske uprave Pančevo da se Dumanović privremeno udalji iz službe, navodeći da su procenili da bi njegovo prisustvo u uniformi policijskog službenika štetilo interesima i ugledu MUP-a i imalo negativan uticaj na zaposlene u kolektivu“, navodi se u saopštenju.

Sindikat „Sloga“ istakao je da će nastaviti sa podrškom Dumanoviću, ali i svim budućim uzbunjivačima, kako bi se, navedeno je, „otete institucije vratile u okvir pravne države i pravda postala opipljiva i dostupna za poštene građane“.

Policijski službenici Vladan Trbović i Milan Dumanović naveli su da su kao policajci, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja upućeni na tajni zadatak u Potočare, 11. jula 2015. godine, prilikom posete Vučića komemoraciji srebreničkim žrtvama.

Više učesnika komemoracije srebreničkim žrtvama u Potočarima, 11. jula 2015. godine, napalo je premijera Srbije Aleksandra Vučića verbalno, a onda i fizički gađajući ga kamenjem i flašama prilikom njegove zvanične posete tom skupu.

Vlasti BiH i dalje nisu nikoga optužile za taj napad.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga