Slobodna zona u Sremskoj Mitrovici

Misija ovog projekta jeste da decentralizuje kulturu i učini je dostupnom najširoj publici

03. juna 2016

Filmski festival Slobodna zona 6. juna otpočinje Turneju u Sremskoj Mitrovici, a pet najboljih filmova sa festivala održanog proteklog novembra u Beogradu, Nišu i Novom Sadu publika će imati priliku da pogleda do 10. juna u Art klubu Sirmiumart, saopštio je danas organizator.

Kako se navodi, projekcije će se prikazivati od 21 čas, ulaz je besplatan, a turneju otvara film „Dugme od sedefa“, čileanskog reditelja Patrisija Guzmana.

Posetioci će imati priliku da pogledaju i priču „Ovnovi“, o dva brata koja nakon četiri decenije svađe i međusobnog ignorisanja, spaja tragična vest o bolesti posebne rase ovaca koju njihova porodica gaji decenijama, a upoznaće i ženu koja na pragu devedesete godine života još uvek pleše i uči druge da igraju tango u filmu „Ples sa Marijom“.

Na repertoaru se nalaze i ostvarenja „Klub“ i „The Yes Men su revoltirani“. Prvo prati život grupe sveštenika „na pokajanju“, izopštenih zbog brojnih kriminalnih radnji koje su počinili, a drugo je ekološki dokumentarac o aktivističkom dvojcu i njihovoj beskompromisnoj borbi protiv zločina velikih koorporacija.

Kako se dodaje, u okviru ovogodišnje Turneje Slobodna zona posetiće ukupno 45 gradova u Srbiji.

„Misija ovog projekta jeste da decentralizuje kulturu i učini je dostupnom najširoj publici u većim gradovima, ali i manjim mestima u kojima bioskopi ne postoje godinama, a kulturna dešavanja su retkost“, naveo je organizator.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga