Slaviša Lekić predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu

U toku 2016. godine Savet je primio 126 žalbi građana ili organizacija, a u 62 slučaja utvrđeno je da su mediji prekršili odredbe Kodeksa novinara Srbije

18. maj 2017

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Slaviša Lekić novi je predsednik Upravnog odbora Saveta za štampu, objavio je taj Savet.

Lekić je na tom mestu zamenio prethodnog predsednika NUNS -a Vukašina Obradovića, a Upravni odbor je na sinoćnoj sedinici za zamenicu predsednika izabrao Zoricu Višnjić, predsednicu UO Lokal presa.

Kako se dodaje, novi član Upravnog odbora ovog samoregulatornog tela je i Vladimir Radomirović, koji je nedavno izabran za predsednika Udruženja novinara Srbije.

Upravni odbor Saveta za štampu ima pet članova, od kojih su četiri predstavnici organizacija osnivača Saveta: Asocijacije medija, UNS-a, NUNS-a i Lokal Presa, dok je peti član takođe predstavnik Asocijacije medija. U ovom sazivu UO Saveta predstavnici Asocijacije medija su Zoran Sekulić, predsednik UO Asocijacije i Stevan Ristić, direktor nedeljnika Vreme.

Upravni odbor je, na istoj sednici, prihvatio zahteve portala KRIK, Magločistač i Agrosmart za članstvo u Savetu i usvojio finansijski izveštaj, kao i izveštaj o radu za prošlu godinu.

U toku 2016. godine, kako se navodi, Savet je primio 126 žalbi građana ili organizacija, a Komisija za žalbe je u 62 slučaja utvrdila da su mediji objavljenim sadržajem prekršili odredbe Kodeksa novinara Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga