Skupština Vojvodine usvojila rebalans budžeta

Budžet manji za šest milijardi dinara zbog Republike

24. okt 2012

Skupština Vojvodine usvojila je danas rebalans budžeta za 2012. godinu, čiji iznos je manji za šest milijardi dinara od planiranog.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je u ekspozeu da je budžet manji, jer Republika duguje Pokrajini šest milijardi dinara, i to na ime sredstava predviđenih za kapitalna ulaganja.

Rebalansom su najveća izdvajanja predviđena za kapitalna ulaganja u Vojvodini, zapošljavanje, poljoprivredu, ali i za opštinske projekte i oblast zdravstva.

„Mi smo i u uslovima teške ekonomske krize uspeli da uštedimo preko dve milijarde dinara. Te uštede će biti usmerene u razvojne programe, u razvoj infrastrukture, nova radna mesta i IPA programe prekogranične saradnje“, rekao je Pajtić.

Dodao je da će rebalans omogućiti da se isplatama otpremnina za više od deset odsto zaposlenih smanji pokrajinska administracija i najavio da će taj proces biti završen do 1. novembra ove godine.

Poslanici opozicije imali su osam amandamana na predloženi rebalans budžeta, ali Skupština nije usvojila nijedan od njih.

U međuvremenu, pokrajinska adminstracija je pred Ustavnim sudom pokrenula i spor protiv republičke vlade zbog „nepoštovanja ustavnih okvira o finansiranju Vojvodine“, a povodom nedavnih Izmena zakona o budžetskom sistemu Srbije.

Vladajuću koaliciju u Skupštini Vojvodine čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i SVM.

(Beta)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga