Skupština Vojvodine sutra o budžetu

Budžet obrazlaže Bugarski umesto uhapšenog Zorana Radomana

28. dec 2015

Poslanici Skupštine Vojvodine razmatraće na sutrašnjoj sednici predlog pokrajinske Odluke o budžetu za narednu godinu, koji iznosi 57,8 milijardi dinara.

Pokrajinska vlada ovlastila je pokrajinskog sekretara za lpokalnu samoupravu i međuregionalnu saradnju Branislava Bugarskog da obrazloži predlog budžeta, jer je pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman uhapšen u subotu iu određen mu je pritvor do 30 dana.

Radomanu se na teret stavljaju dela iz vremena dok je bio direktor novosadske filijale Poreske uprave.

Radoman, kao i predstavnici Pokrajinske vlade, u više navrata su kritikovali Vladu Srbije zbog budžeta Vojvodine za 2016. godinu i optužili je da, umesto Ustavom garantovanih sedam odsto, Vojvodini opredeljuje svega dva odsto od republičkog budžeta.

Oni su naveli da će zbog toga biti znatno smanjena kapitalna ulaganja.

Na sednici će biti razmatran i predlog pokrajinske skupštinske Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u pokrajinskim institucijama, predlog mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike za razvoj sela, predlog programa za vodni, šumski i lovni fond Vojvodine.

Na dnevnom redu će biti i nekoliko tačaka iz oblasti unapređenja zdravstva i medicinskih usluga, kao i Predlog memoranduma o razumevanju između Vojvodine i italijanske regije Lombardija.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga