Skupština Vojvodine sledeće nedelje o problemu poljoprivrednog zemljišta

Poljoprivredno zemljište jedina tačka dnevnog reda

01. apr 2016

U Skupštini Vojvodine održan je sastanak šefova poslaničkih grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, na kojem je dogovoreno da se sledeće nedelje održi sednica na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti problemi u vezi sa izdavanjem državnog poljoprivrednog zemljišta, prenela je danas Radio-televizija Vojvodine.

Tokom dana trebalo bi da se održe konsultacije sa šefovima poslaničkih grupa opozicionih stranaka u Skupštini Vojvodine, kako bi se odredio tačan datum održavanja sednice.

Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine Dušan Jakovljev za Radio-televiziju Vojvodine kaže da je u pitanju redovna sednica Skupštine Vojvodine i da očekuje da se tokom dana o datumu njenog održavanja dogovori sa svim šefovima poslaničkih grupa, jer se radi o problemu koji se tiče Vojvodine, a ne samo poslaničke većine.

Hitnost održavanja sednice ističe i šef poslaničke grupe Demokratske stranke Borislav Novaković, koji kaže da je želja da se oko ovog pitanja postigne najširi mogući konsenzus, jer 70 hiljada Vojvođana direktno živi od korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga