Skupština Vojvodine: Skrnavljenje Racije

"Kasno su se javili..", "objasnio" Organizacioni odbor

24. jan 2013

Odlukom Organizacionog odbora za obeležavanje 71. godišnjice Novosadske racije delegaciji Skupštine AP Vojvodine nije bilo dozvoljeno da učestvuje u jučerašnjem zvaničnom protokolu ovog događaja.

Apsolutna je neistina da je, kako je to medijma saopštio predsednik Organizacionog odbora, razlog tome „kasno su se javili“, jer je Protokol Skupštine AP Vojvodine odmah po formiranju Organizacionog odbora, stupio u kontakt sa njegovim predsednikom i gotovo svakodnevno insistirao na tome da se delegacija Skupštine AP Vojvodine uvrsti u zvanični protokol, u delu u kojem sve ostale delegacije polažu vence, najavljene od strane oficijelnog spikera.

Protokolu Skupštine AP Vojvodine je, nakon upornog i blagovremenog insistiranja na odgovoru, 21. januara od strane Protokola Grada Novog Sada poslat sinopsis i spisak delegacija, u kojem je bilo vidljivo da delegacija Skupštine APV nije uvrštena u zvanični protokol. Na telefonski upit Protokola Skupštine APV za objašnjenje ove situacije, predsednik Organizacionog odbora je izjavio da je „to stav Organizacionog odbora, koji se ne komentariše“.

Iz navedenih razloga, delegacija Skupštine AP Vojvodine, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor i potpredsednici Milivoj Vrebalov i Dušan Jakovljev juče su prisustvovali ovom događaju, zajedno sa okupljenim građanima. Delegacija Skupštine AP Vojvodine položila je venac na spomen-obeležje „Porodica“, po završetku oficijelnog dela programa, kada svoju počast nevino stradalim žrtvama dostojanstveno odaju svi okupljeni građani.

Iz dubokog pijeteta prema samom događaju, Skupština AP Vojvodine nije juče želela da saopštavanjem javnosti ovih detalja skreće pažnju sa suštine ovog događaja, a to je sećanje na žrtve tragičnih novosadskih dana 1942. godine.

Pravo, doduše neobjašnjivo, Organizacionog odbora jeste da ne uvrsti Skupštinu AP Vojvodine u delegacije koje učestvuju u zvaničnom protokolu, kao što imaju pravo i da ne kažu razlog ove odluke.

Organizacioni odbor nema pravo da iznosi neistine da je razlog izostanka delegacije Skupštine AP Vojvodine iz zvaničnog protokola „kasno su se javili“.

(Skupština Vojvodine) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga