Rekonstruisana Vlada Vojvodine

Ova odluka predviđa da sedam pokrajinskih sekretarijata nastavi da radi bez organizacionih promena, dok je deset sekretarijata ukinuto i spojeno u pet novih

05. apr 2011

Poslanici Skupštine Vojvodine većinom su danas podržali izmene i dopune odluke o pokrajinskoj upravi, koja predviđa smanjenje Vlade Vojvodine sa sadašnjih 17 na 12 sekretarijata.
Ova odluka predviđa da sedam pokrajinskih sekretarijata nastavi da radi bez organizacionih promena, dok je deset sekretarijata ukinuto i spojeno u pet novih sekretarijata.
Sa radom nastavljaju sekretarijati za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, finansije, nauku i tehnološki razvoj, energetiku i mineralne sirovine, sport i omladinu i sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
Prestali su da postoje sekretarijati za informacije, obrazovanje, lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju.
Pod novim nazivom i nadležnostima sa radom će nastaviti Sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je ranije danas da nije reč o rekonstrukciji, već o “redukciji” njegovog kabineta.
“Zadovoljan sam svim sekretarima i nemam primedbe ni na koga. Ovo je vlada koja u proteklih sedam godina nije imala nijedan skandal niti aferu”, rekao je Pajtić novinarima pred današnje zasedanje Skupštine Vojvodine.
Dodao je da je logično da se izvrši “redukcija” pokrajinske vlade s obzirom na činjenicu da je smanjena i republička vlada, pa je potrebno da se obezbedi i odgovarajuća koordinacija između dve vlade.
Prema njegovim rečima, manja administracija je i funkcionalnja. “Uveren sam da će ionako dobra pokrajinska vlada biti još brža, efikasnija i uspešnija kada bude manja”, kazao je Pajtić.
On  je naveo da neće biti novih kadrovskih rešenja, niti novih članova vlade, kao ni otvaranja novih radnih mesta.
Pajtić je precizirao da će Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine voditi Dušanka Sremački, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dosadašnji sekretar za zdravstvo Atila Čengeri, dok će Sekretarijat za kulturu i informacije, voditi dosadašnji sekretar za kulturu Milorad Đurić.
Sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice vodiće dosadašnji sekretar za manjine Andor Deli, dok će na čelu Sekretarijata za međunarodnu, regionalnu i međuopštinsku saradnju voditi Tomislav Stantić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga