Skupština Vojvodine o Statutu 13. maja

Na današnjoj sednici Kolegijuma napravljen je "značajan iskorak"

29. apr 2014

Skupština Vojvodine raspravljaće o Predlogu statuta te pkrajine na sednici koja je planirana za 13. maj, saopšteno je danas nakon sednice Kolegijuma pokrajinskog parlamenta.

U saopštenju za javnost se navodi da su na današnjoj sednici Kolegijuma nastavljene konsultacije u vezi sa definisanjem teksta Nacrta statuta i da je napravljen „značajan iskorak“.

„Članovi Kolegijuma, koji čine predsednik, potpredsednici, sekretar i predsednici poslaničkih grupa, u toku današnjeg dana došli su do značajnog iskoraka ka konačnom tekstu Nacrta, s ciljem da se postigne dogovor pre održavanja sednice Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je tekst Nacrta statuta „dodatno prečišćen“ i biće dostavljen članovima Kolegijuma radi daljih usaglašavanja u okviru svojih poslaničkih grupa.

„Postoji jako uverenje da će se pronaći rešenje kojim će se postići izglasavanje ovog akta dvotrećinskom većinom i da će se proces uspešno okončati do 6. juna, kako je predviđeno odlukom Ustavnog suda Srbije“, piše u saopštenju.

Na današnjoj sednici postignut je i dogovor da se održi još jedna sednica Kolegijuma 7. maja, neposredno pred održavanje sednice Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine, koja će biti zakazana za 8. maj.

Ustavni sud Srbije je krajem prošle godine osporio dve trećine odredaba Statuta Vojvodine, a inicijativu za ocenu ustavnosti podnela je Demokratska stranka Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga