- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Skupština Vojvodine će imati svoj budžet

Odbor za organizaciju uprave i lokalnu samoupravu Skupštine Vojvodine predložio je danas da pokrajinski parlament usvoji odluku o raspolaganju sopstvenim budžetom.

Borislav Novaković, šef poslaničke grupe „Za evropsku Vojvodinu” koja je i zvanicni predlagač, rekao je da se razlozi i argumenti za donošenje takve odluke nalaze u činjenici da integritet Skupštine Vojvodine mora biti sadržan i u mogućnosti predlaganja i raspolaganja vlastitim budžetom.

„Dakle, smisao ove odluke nije da se uvećaju sredstva potrebna za funkcionisanje i rad Skupštine Vojvodine, već da se uspostavi racionalniji i efikasniji model funkcionisanja skupštine”, kazao je Novaković.

Ocenio je da će usvajanjem te odluke biti osnažena pozicija skupštine kao kontrolnog nezavisnog organa i nosioca normativne vlasti.

Skupština Vojvodine o ovom predlogu odlučivaće na zasedanju u četvrtak, 25. novembra.

Kako Autonomija saznaje od izvora iz pokrajinske i republičke vlasti, odluka da Skupština Vojvodine ima svoj budžet doneta je nakon nedavnog sastanka predsednika Srbije Borisa Tadića sa predsednikom Skupštine Vojvodine Šandorom Egerešijem.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!