Skupština Novog Sada usvojila rebalans budžeta

Presipanje iz šupljeg u prazno?

16. jul 2014

Skupština Novog Sada usvojila je u utorak uveče rebalans gradskog budžeta većinom glasova odbornika, uz oštre kritike opozicije na, kako su isticali, „nesposobnu“ gradsku vlast.

Rebalansom je raspoređeno oko 3,1 milijarda dinara sredstava, koja predstavljaju neiskorištena sredstva iz prošlogodišnjeg budžeta.

Odbornici opozicionih Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke optužili su vlast da je rebalans iskoristila samo da bi pokrila velike gubitke u gradskim javnim i komunalnim preduzećima.

Oni su ocenili da se novac daje javnim i komunalnim preduzećima ne za investicije, već za plate zaposlenih.

Predstavnici vladajućih stranaka, na čelu sa Srpskom naprednom strankom, odbacili su kritike i kazali da će novac biti upotrebljen i za investicije i za saniranje problema u javnom sektoru.

LSV traži odgovornost za loše stanje u novosadskim JKP

Odbornička grupa opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Skupštini Novog Sada zatražila je danas od novoimenovanih direktora gradskih javnih i komunalnih preduzeća (JKP) da jasno predoče kakvo je stanje u tim firmama i ko će odgovarati za lošu situaciju u njima.

Ta odbornička grupa je u saopštenju za javnost najavila da će insistirati na tome da novoimenovani direktori JKP jasno predoče u kakvom su stanju zatekli ta preduzeća, koliko je zaposlenih i po kom osnovu u protekle dve godine, te da li će zahtevati utvrđivanje odgovornosti zbog loših rezultata svojih prethodnika.

„Neko mora da odgovara za upropaštavanje gradskih preduzeća i nabijanje dugova“, poručio je LSV.

Ta stranka je upitala kakvo je stanje zatečeno u JP Urbanizam, gde je na 100 postojećih radnika zaposleno još 35 „rođaka i stranačkih poslušnika“ Pokreta Dinara-Drina-Dunav 3D, kao i kakvo je stanje zatečeno u preduzećima Radosno detinjstvo, Lisje, Gradsko zelenilo, Stan, JGSP Novi Sad.

LSV je ocenila da se gradski komunalni sistem „doslovno uništava“ zbog onih stranaka koje „dodaju većinu“ gradskoj vlasti.

Na vlasti u Novom Sadu je Srpska napredna stranka u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije, Demokratskom strankom Srbije, Srpskim pokretom obnove, Pokretom Dinara-Drina-Dunav, Trećom Srbijom i Romskom demokratskom strankom.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga