Skupština izglasala prodaju municipalnih obveznica

Skupština Novog Sada danas je prihvatila predlog Gradskog veća da se Grad zaduži emisijom municipalnih obveznica u vrednosti od 3,5 milijardi dinara

27. maj 2011

Skupština Novog Sada danas je prihvatila predlog Gradskog veća da se Grad zaduži emisijom municipalnih obveznica u vrednosti od 3,5 milijardi dinara.
Za tu odluku glasalo je 40 odbornika, 23 odbornika Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije bilo je protiv, a odbornici Ujedinjeni regiona Srbije nisu bili u sali u vreme glasanja.
Obveznice će, kako je predložilo Gradsko veće, biti emitovane preko Unikredit (UniCredit) banke po fiksnoj godišnjoj kamatnoj stopi od 6,25 odsto.
Novi Sad će biti prvi grad u Srbiji koji će se zadužiti prodajom municipalnih obveznica.
Plan je da se ti vlasnički papiri emituju u skladu sa trajanjem projekta, što znači da sva emisija ne bi bila obavljena ođednom, već prema potrebi.
Na tenderu za učešće u emisiji municipalnih obveznica Novog Sada dostavljene su četiri ponude.
Zajedničku ponudu poslale su Banka Inteza, Hipo Alpe Adria banka, Komercijalna i Sosijete ženeral banka, a pojedinačne ponude poslali su Unikredit banka, Erste banka i brokerska kuća Citadel.
Prema ranijim najavama, zaduženjem prodajom municipalnih obveznica biće finansirana izgradnja 100 kilometara kanalizacione mreže u Novom Sadu i završetak gradnje Bulevara Evrope.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga