Skup mladih doktoranata iz celog sveta na Filozofskom fakultetu

Filozofski fakultet jedini u okviru Novosadskog univerziteta koji ima duplo više studenata koji dolaze iz inostranstva

01. dec 2012

Povodom Dana Filozofskog fakulteta u Novom Sadu danas je održan Prvi međunarodni interdisciplinarni skup mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka „Konteksti“.

U okviru skupa dodeljene su nagrade najboljim mladim istraživačima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Olgi Panić-Kavgić, asistentkinji na Odseku za anglistiku i Sonji Veselinović, asistentkinji na Odseku za komparativnu književnost.

Dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević-Sekeruš kazala je na otvaranju skupa da je od osnivanja te visokoškolske ustanove do danas dodeljeno 500 doktorskih diploma, dok se trenutno na doktorskim studijama školuju 183 studenta.

Ona je istakla da Filozofski fakultet ima drugu po veličini biblioteku za društveno-humanističke delatnosti u Srbiji.

Rektor Univerziteta u Novom Sadu Miroslav Vesković rekao je da je Filozofski fakultet jedini u okviru ovog univerziteta koji ima duplo više studenata koji dolaze iz inostranstva da studiraju naspram onih koji odlaze na školovanje u inostranstvo.

„Drago mi je što Filozofski fakultet u tom smislu kvari prosek“, kazao je Vesković.

Na skupu mladih naučnika „Konteksti“ svoje radove izložilo je više od 200 mladih naučnika iz Srbije i zemalja iz regiona, Evrope i sveta: Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Grčke, Austrije, Nemačke, Slovačke, Italije, Poljske, Kine i Ukrajine.

Paralelno se radilo u 40 sesija iz osam oblasti društvenih i humanističkih nauka: jezik, književnost, pedagogija, psihologija, istorija, filozofija, sociologija i mediji.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga