Skromnije obeležavanje Dana tolerancije u Bačkoj Topoli

Ove godine bez dodele nagrada za toleranciju. Egereši kaže da će, uprkos glasinama, Kamp tolerancije iduće godine biti održan

16. nov 2012

Međunarodni dan tolerancije, 16. novembar, ove godine će u Bačkoj Topoli biti obeležen u skromnijim okolnostima, za razliku od ranijih godina, kada je na taj dan održavan svečani skup na kojem su bile uručene godišnje Nagrade za toleranciju istaknutim pojedincima zbog njihovog doprinosa u iskazivanju i afirmaciji tolerancije i evropskog duha, a iza koje je u pokroviteljskoj ulozi bio bivši predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši. – Sada ćemo skromnije obeležiti taj dan, ali oni kojima je na srcu Kamp tolerancije to će učiniti – izjavio je za „Mađar so“ pokrajinski poslanik Šandor Egereši. On je naveo da je Javno informativno preduzeće u Bačkoj Topoli za tu priliku pripremilo emisiju na mađarskom i srpskom jeziku, kao i da će tokom današnjeg dana biti održan susret sa domaćinima Kampa tolerancije, aktivnim omladincima iz Bačke Topole tokom kojeg će se analizirati iskustvo iz rada proteklih godina i razgovarati o aktivnostima kampa u narednoj godini, budući da je dogovoreno da će njegov predstojeći program prvenstveno kreirati mladi.

– Želeo bih da kažem da su se još u vreme ovogodišnjeg Kampa raširile glasine da više neće biti Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli i hteo bih da potvrdim da će ga biti, verujem u podršku pokrajine, naših prijatelja iz Brisela i Dunavske regije i u entuzijazam mladih. Dakle, i iduće godine će biti Kampa tolerancije u Bačkoj Topoli, a pripreme za njega počinju današnjim danom – izjavio je Egereši.

Međunarodni Kamp tolerancije održava se krajem jula počev od 2007. godine, a nakon održavanja prvog rođena je i ideja o ustanovljavanju Nagrade za toleranciju, koju su proteklih godina dobili Doris Pak, dr Vojin Dimitrijević, Katalin Sili, Bojan Pajtić, Mirjana Karanović, Dinko Gruhonjić, kao i Srđan Aleksić posthumno.

(Magyar Szo)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga