Skraćena nastava u školama zbog utakmice Hrvatska-Srbija

"Ćale mi je rekao da osamdesetih niko nije mogao da ih spreči da odu sa nastave i gledaju utakmicu Zvezda-Barsa..."

22. mar 2013

U većini novosadskih osnovnih škola nastava će danas biti skraćena u popodnevnoj smeni ili će nastavnici decu pustiti kući sa poslednjih časova, kako bi mogli da gledaju fudbalsku utakmicu između Hrvatske i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko provenstvo, koja počinje u 18 sati u Zagrebu.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola Svetozar Kozarov rekao je novinarima da je dogovoreno da časovi budu skraćeni ili da se ne održi poslednji ili dva poslednja časa, jer je bolje da nastavnici đake puste kući malo ranije, nego da, zbog fudbala, beže sa časova.

„Učenici su nas danima pitali da li ćemo ih pustiti da gledaju utakmicu. Bolje i to nego da nam prave haos i beže sa časova“, rekao je Kozarov i dodao da u tome nema ništa loše i da zbog toga „neće propasti država“.

U pojedinim osnovnim školama, mejdutim, nema najava da će nastava biti skraćena, niti da će nastavnici decu pustiti ranije kući, da bi stigla da gledaju fudbal.

Učenici osmog razreda Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ u nsaelju Liman 3 kazali su agenciji Beta da se nadaju da će i njihov direktor „popustiti“ i da će ih pustiti sa šestog časa.

Dodali su da ne vide ništa čudno u zahtevu da ih nastavnici puste da gledaju utakmicu, a jedan od njih je rekao da mu je otac pričao da je, dok je išao u srednju školu, vrlo česta pojava osamdesetih godina bila da učenici traže da ih nastavnici puste kući, kako bi mogli da gledaju važne fudbalske utakmice.

„Moj ćale navija za Zvezdu, a Zvezda je tada bila silna u evropskim razmerama i igrala je utakmice protiov Bajerna, Barselone, Reala, Milana… Ćale mi je rekao da niko nije mogao da ih spreči da odu sa nastave i gledaju utakmicu Zvezda-Barsa…“, ispričao je jedan od četrnaestogodišnjaka.

„Ako već neće da nas puste kućama, onda neka nam upale televizor i puste nas da u školi gledamo utakmicu“, kazao je njegov drugar i naveo da u njihovoj školi svaka učionica ima veliki LCD televizor.

(Autonomija/Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga