Sinema siti u Novom Sadu u junu

Na festivalu će biti predstavljeno 10 domaćih i stranih selekcija, a projekcije će kao i prethodnih godina biti organizovane u novosadskim bioskopima, salama i u bioskopima na otvorenom

15. maj 2014

Internacionalni filmski festival Sinema siti (Cinema City) biće održan u Novom Sadu od 21. do 28. juna, a na programu više od 100 originalnih filmskih ostvarenja na 10 gradskih lokacija, najavili su danas organizatori.

Na festivalu će biti predstavljeno 10 domaćih i stranih selekcija, a projekcije će kao i prethodnih godina biti organizovane u novosadskim bioskopima, salama i u bioskopima na otvorenom.

U takmičarskoj selekciji Nacionalna klasa biće prikazani filmovi iz Srbije, a u programu Ap tu 10.000 baks (Up to 10.000 Bucks) ostvarenja iz celog sveta snimljena budžetom manjim od 10.000 dolara, za koju je ove godine prijavljen rekordan broj ostvarenja.

Kako je najavljeno, biće organizovani i muzički nastupi, ali i nova programska celina „Cinema City Pro“ koja će biti namenjena filmskim profesionalcima.

Ove godine biće pokrenuta Dunavska festivalska mreža koju čine festivali Egzit (Exit), Mikser i Sinema siti, a organizatori najavljuju radionice, konferencije i specijalne programe za medije.

Cilj te mreže je da promoviše potencijal festivala za razvoj turizma i pokretanje ekonomije u podunavskom regionu, a projekat je podržala Evropska unija i Austrijska razvojna agencija.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga