Sindikat RTV traži smenu Bubnjevića

Nevladine organizacije su Bubnjevića okarakterisale kao "pomagača" zabranjene neonacističke organizacije "Nacionalni stroj".

13. jun 2011

Sindikat RTV tražio da iz Upravnog odbora te kuće bude smenjen Dalibor Bubnjević, glavni urednik lista „Zrenjanin“, što je zahtevalo 40 nevladinih organizacija.
Nevladine organizacije su Bubnjevića okarakterisale kao „pomagača“ zabranjene neonacističke organizacije „Nacionalni stroj“.
„Zakon je jasan: članove UO bira i razrešava RRA. Ustavni sud je zabranio nacističku organizaciju, a Savet RRA treba da primeni odredbe Zakona o radiodifuziji i da smeni promotera ‘Nacionalnog stroja’ iz UO RTV“, piše u tekstu.
Nevladine organizacije navele su da je Bubnjević bio šef marketinga knjige „Slučaj nacionalni stroj“ čiji je autor neformalni vođa te organizacije Goran Davidović, zvani Firer.

Bubnjević koji je glavni urednik „Zrenjanina“, u više navrata se ogradio od knjige „Slučaj Nacionalni stroj“ tvrdeći da je njegovo ime bilo „zloupotrebljeno“.

Savet RRA je nedavno kao „neblagovremen“ odbacio prigovor koalicije osam nevladinih organizacija Građanska Vojvodina koja je takođe tražila da Bubnjević bude smenjen. Savet RRA je saopštio da je vreme za prigovore bilo pre izbora članova upravnih odbora javnih medijskih servisa.

Inicijativa nevladinih organizacija je dostavljena i predsedniku Srbije Borisu Tadiću, ministarstvima za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu, i za kulturu, informisanje i informaciono društvo, Sekretarijatu za kulturu i javno informisanje Vojvodine, zaštitniku gradđana, Pokrajinskom ombudsmanu, Ustavnom sudu, OEBS-u, Savetu Evrope, Delegaciji Evropske komisije i Misiji UN.

 

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga