Sindikat: Prekomerno zapošljavanje u JKP Vodovod i kanalizacija

Nepotrebno je naglasiti da su novozaspoleni uglavnom nepotrebni za normalno funkcionisanje preduzeća

08. feb 2013

Sindikat radnika Javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija iz Novog Sada uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku u kojem je naveo da je u tom preduzeću od dolaska nove vlasti u septembru 2012. do danas zaposleno „najmanje 50“ novih radnika.

„Do pre pomenutog vremena, imali smo jednog pomoćnika direktora, a danas ih imamo šest. Nepotrebno je naglasiti da su novozaspoleni uglavnom nepotrebni za normalno funkcionisanje preduzeća“, navodi se u otvorenom pismu.

Dodaje se da broj zaposlenih ugrožava i plate, koje su već sada za 20 odsto niže od avgustovskih zarada, dok pomoćnici i savetnici imaju primanja kao tridesetak majstora u održavanju sistema.

„Pored novozaposlenih koji manje-više redovno dolaze na posao, postoji i neutvrđeni broj zaposlenih koji primaju mesečnu zaradu, ali se nikada nisu pojavili u preduzeću“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se troškovi uvećavaju i kroz opremanje kancelarija i neadekvatno korišćenje službenih vozila.

„Nastavi li se ovim tempom, naše preduzeće će se ubrzo približiti većini ostalih preduzeća sa egzistencijalnim problemima i time ugroziti svoje funkcionisanje u održavanju sistema i svakako nepotrebno ugroziti gradski budžet“, piše u saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga