Sindikat: Otkazi za neistomišljenike u Čistoći

Dvanaest radnika JKP "Čistoća" dobilo je otkaz ovog meseca

28. maja 2014

Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ iz Novog Sada ocenili su danas da radnici novosadskog preduzeća „Čistoća“ dobijaju otkaze samo zato što su neistomišljenici nadređenih, i da se u tom preduzeću „sprovodi diktatura“.

Kako se navodi u saopštenju za javnost, dvanaest radnika JKP „Čistoća“ dobilo je otkaz ovog meseca, pod izgovorom da su organizatori spontane obustave rada koja se desila 27. marta.

Među otpuštenim radnicima su i dva člana odbora UGS „Nezavisnost“, koji se tokom martovskog štrajka ogradio od njega. Dodaje se da u preduzeću postoje veliki problemi, da je vozni park u lošem stanju, da se kamioni kvare, plate kasne, a da u isto vreme „šefovi imaju službene automobile koje voze kao lične“.

Sindikat je apelovao na nadležne gradske institucije da se pozabave tim problemom, jer prema njihovom mišljenju takvo stanje vodi ka „urušavanju javno-komunalnih delatnosti u Novom Sadu“.

Radnici „Čistoće“ 27. marta su obustavili čišćenje Novog Sada nezadovoljni kašnjenjem plata.

Uprava „Čistoće“ tada je ocenila da je štrajk nelegitiman, da iza njega radnici angažovani preko studentske zadruge i najavila otkaze za njih.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga