Sindikat: Direktor Novosadskog sajma diskriminiše zaposlene

Sindikat je optužio Lukača da je za dvadesetak dana, koliko je na funkciji direktora, zaposlio više od 20 osoba

08. apr 2013

Sindikalna organizacija preduzeća Novosadski sajam optužila je danas novoimenovanog direktora te firme Dragana Lukača da diskriminiše taj sindikat, tako što zaposlenima preti i nudi da istupe iz Samostalnog sindikata i pristupe „direktorovoj“ sindikalnoj organizaciji.

„Predsedniku i članu Odbora reprezentativne sindikalne organizacije samostalnog sindikata je ponudio bolja radna mesta, uz uslov da izađu iz sindikata“, naveo je sindikat u saopštenju za javnost.

Sindikat je optužio Lukača da je za dvadesetak dana, koliko je na funkciji direktora, zaposlio više od 20 osoba, od čega četiri na rukovodeće pozicije.

Optužili su Lukača da krši Ustav Srbije, zakone i međunarodne konvencije i dodali da su o svemu tome obavestili nadležne republičke i gradske organe vlasti, uz najavu da će se obratiti i Međunarodnoj organizaciji rada.

„Ukoliko ovaj apel ne urodi plodom, biće upotrebljena sva sredstva sindikalne borbe uključujući organizovanje štrajka neposredno pred početak Međunarodnog poljoprivrednog sajma ove godine, koji će trajati sve do ispunjenja zahteva“, navodi s eu saopštenju.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga