- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Simović: Ubistvo Đinđića za mene kao i svako drugo

Član Zemunskog klana Miloš Simović priznao je da je učestvovao u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića u martu 2003. godine i naveo da mu je poznata i politička pozadina ubistva, ali je odbio da o tome govori.

„O pozadini ubistva Đinđića ne mogu sada da govorim i ostaću nedorečen, a o tome ću govoriti u posebnom postupku za koji sam ubeđen da će uskoro početi“, rekao je Simović na početku ponovljenog suđenja za ubistvo Đinđića.

Optuženi je dodao da je politička pozadina ubistva premijera bila poznata i vođama klana Dušanu Spasojeviću i Miletu Lukoviću, ubijenim u sukobu sa policijom.

„Samo mi znamo ko stoji iza toga, ali o tome ne mogu da govorim da ne bih ugrozio sopstvenu bezbednost. O ubistvu Đinđića sam razgovarao sa Tužilaštvom i sada je na njima da se suoče sa istinom“, rekao je Simović.
Dodao je da „pouzdano zna“ da je bilo „političke opstrukcije kako bi se obustavila istraga o ubistvu Đinđića“.

„Ali, sada kada sam dostupan, to se teško može sakriti. 2005. i 2006. godine Specijalno tužilaštvo je preko mojih roditelja zvalo mene i mog brata Aleksandra da se javimo i pričamo o pozadini, ali smo to odbili jer tada nisam želeo da pričam o ljudima sa kojima sam se do juče družio“, rekao je Simović.

Član zemunskog kriminalnog klana Sretko Kalinić negirao je pred Specijalnim sudom da je učestvovao u ubistvu premijera Srbije Zorana Đinđića.

(Agencije)

Podelite ovu stranicu!