Sikimić: Reforma pravosuđa nije ni počela

Nema reforme pravosuđa dok svaka vlast u Srbiji pokušava da ga stavi pod svoju kontrolu

13. maja 2016

Predsednik Advokatske komore Vojvodine Srđan Sikimić je izjavio da nema reforme pravosuđa dok svaka vlast u Srbiji pokušava da ga stavi pod svoju kontrolu.

„Reforma pravosuđa nije otpočela i pitanje je kad će. Nije to problem samo ove vlasti…ali ono što se u Srbiji smatra reformom je u stvari pokušaj svake političke garniture da ga stavi pod svoju kontrolu“, rekao je Sikimić povodom Dana advokature u Subotici.

Prema njegovim rečima, problem je što i trenutna garnitura ljudi koja vodi Advokatsku komoru Srbije „nema mandate da obavlja tu dužnost, jer im je istekao mandat“.

„Takvo stanje je nezakonito i insistiramo da se oni povuku da bi mi mogli da sprovedemo legalno izbore i da Advokatska komora Srbije nastavi da funkcioniše bez problema“, rekao je Sikimić.

On je dodao i da Advokatska komora Vojvodine trenutno perfektno posluje, da se bavi i edukacijom advokata i advokatskih pripravnika, kao i da imaju intenzivnu međunarodnu saradnju sa komorama iz bivše Jugoslavije i zemalja Evropske unije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga