Šetnja za Zorana u utorak

Da li vizija Zorana Đinđića i danas živi?

10. mar 2013

Demokratska stranka i Liberalno-demokratska partija (LDP) organizovaće povodom deset godina od ubistva premijera Zorana Điđića u utorak 12. marta, šetnju pod nazivom „Šetnja za Zorana“.

DS je pozvala sve građane da se priključe šetnji, kako bi na simboličan način pokazali da vizija Zoran Đinđića i danas živi.

„Zoran Đinđić je ceo svoj život posvetio reformisanju i modernizaciji našeg društva i ostavio nam obavezu da njegovu viziju moderne i evropske Srbije ostvarimo“, navodi se u saopštenju te stranke.

Kako je ranije saopštio LDP, šetnja će početi ispred sedišta te stranke u Siminoj ulici kod broja 41 u 11 sati.

U 12 časova na Terazijama će im se pridružiti predstavnici DS-a i građani. Maršruta kojom će građani kretati je: Terazije, Kralja Milana, Kneza Miloša do zgrade Vlade Republike Srbije gde će biti položen venac, Slavija, Beogradska, Bulevar Kralja Aleksandra, Ruzveltova do Aleje velikana na Novom groblju gde će građani odati počast pokojnom premijeru Srbije.

Istog dana, u Sava centru sa početkom u 17 časova biće održana Akademija pod nazivom „Zoran Đinđić živi“ na kojoj će vizija i delo Zorana Đinđića biti predstavljena izvodima iz njegovih govora, odabranim fotografijama i video zapisima, saopštila je DS.

Na Akademiji će govoriti predsednik DS, Dragan Đilas, kao i mladi ljudi koji na različite načine promovišu delo i viziju Zorana Đinđića.

U Ateljeu 212 biće u utorak će biti izvedena pozorišna predstava „Zoran Đinđić“ reditelja Olivera Frljića, a tribina o ekonomskoj politici vlade Zorana Đinđića planirana je za subotu, 16. mart, naveo je ranije LDP.

Tribina o kulturnoj politici u Srbiji i stanju u kinematografiji i teatru biće održana u subotu, 23. marta, u Bitef teatru.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga