U nedelju Šetnja za slobodu u Novom Sadu

Protiv mržnje, fašizma i neonacizma

04. okt 2012

Poštovani prijatelji,

Pre pet godina zajedno smo se, sa građankama i građanima Novog Sada, suprotstavili fašizmu i neonacizmu i jasno rekli da fašizam, neonacizam i mržnja ne mogu biti način političke borbe, i da u našoj zemlji, našoj Vojvodini i našem Novom Sadu za njih nikada neće biti mesta.

Smatramo da je sloboda pojedinca ograničena isključivo slobodom drugoga, a fašizam i nacizam su ideologije koje su neprijatelji slobode.

Na Velikom antifašističkom skupu održanom 2007. godine pokazali smo da je glavni grad Vojvodine oduvek bio antifašistički grad i da nikada neće zaboraviti svoje sugrađane koji su stradali upravo zbog fašizma i nacizma i ideologije mržnje koju zagovaraju.

Zato vas pozivamo da ove godine 7. oktobra u 5 do 12 dođete u Novi Sad, da obeležimo petu godišnjicu održavanja Velikog antifašističkog skupa i da ponovo kažemo No Pasaran fašizmu, nacizmu i mržnji. Naša „Šetnja za slobodu“ počeće okupljanjem ispred prostorija Nezavisnog društva novinara Vojvodine u Zmaj Jovinoj ulici br. 3. Nakon kratkih obraćanja, kolona će se uputiti Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom ka Spomeniku žrtvama Racije na istoimenom keju, gde ćemo minutom ćutnje i polaganjem cveća odati počast svim žrtvama fašističke i nacističke ideologije.

Molimo vas da u šetnju ne nosite nikakva stranačka obeležja i nikakve transparente, sem zastava Srbije, Vojvodine, Novog Sada i Evropske unije. Na čelu kolone nosićemo veliki transparent sa natpisom „Stop fašizmu“.

Pridružite nam se!

Građanska Vojvodina 

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga