LSV organizovao defile zastava i peticiju u deset vojvođanskih mesta

"Mi drugu domovinu od Vojvodine nemamo"

24. okt 2015

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) organizovala je danas defile vojvođanskih zastava u deset mesta u toj pokrajini i prikupljanje potpisa na peticiju za inicijativu za zaštitu poljoprivrednika od stranaca i od domaćih tajkuna.

Akcije su organizovane u Bajši, Banatskom Novom Selu, Čantaviru, Kuzminu, Lokvi, Mokrinu, Mužlji, Novom Miloševu, Opovu i u Ruskom Krsturu.

LSV je ranije najavio da želi da prikupi 100.000 potpisa sa zahtevom da se raspiše referendum o potrebi zaštite poljoprivrednika, malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava od nelojalne konkurencije iz inostranstva i od domaćih tajkuna, po pitanju kupovine poljoprivrednog zemljišta.

LSV ZastaveTa stranka je zatražila da domaći poljoprivrednici budu zaštićeni i prilikom izdavanja državnog zemljišta u dugoročni zakup, bilo da je reč o strancima ili o domaćim tajkunima.

“Okupili smo se danas da bi se zavijorile vojvođanske zastave, a narednog vikenda ćemo u drugih deset sela i gradova pa u sledećih deset, dok cela Vojvodina ne podigne ponosno svoje zastave i ne kaže jednu jednostavnu stvar: mi drugu domovinu od Vojvodine nemamo, svi smo mi Vojvođani i ne damo jedni druge i ne damo svoju zemlju”, poručio je u Čantaviru predsednik te stranke Nenad Čanak.

Funkcioner LSV Tibor Vaš rekao je na defiileu u Mužlji pored Zrenjanina da zakonski akti u Srbiji moraju da se izmene kako bi se zaštitili domaći poljoprivrednici i dodao da su to učinile skoro sve zemlje članice Evropske unije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga