Sesija Igmanske inicijative o srpsko-hrvatskim odnosima

Cilj sesije je pokretanje dijaloga o stanju odnosa između Srbije i Hrvatske dve decenije nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa

24. nov 2016

Igmanska inicijativa održaće u petak u Beogradu svoju 26. sesiju, pod nazivom “Dve decenije diplomatskih odnosa Srbije i Hrvatske – stanje odnosa i otvorena pitanja”, saopštila je danas ta koalicija nevladinih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Cilj sesije je pokretanje dijaloga o stanju odnosa između Srbije i Hrvatske dve decenije nakon uspostavljanja diplomatskih odnosa, kao i doprinos unapređivanju saradnje i rešavanju preostalih otvorenih pitanja između dve zemlje, kao i ostalih zemalja potpisnica Dejtonskog sporazuma, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da se, pored članova Igmanske inicijative, očekuje učešće predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Delegacije Evropske Unije, ambasade Hrvatske u Beogradu, Saveta za regionalnu saradnju, kao i stručnjaka iz ove oblasti i medija.
Na sesiji će biti predstavljena i studija o dve decenije diplomatskih odnosa između Srbije i Hrvatske, čiju je izradu podržala Fondacija za otvoreno društvo iz Beograda, a na kojoj su bili angažovani eksperti iz dve zemlje, kao i Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Sesija će biti održana u beogradskom Medija centru, s početkom u 10 sati.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga