- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Sertifikati za nastavnike koji predaju na srpskom i na engleskom

Nastavnicima iz Vojvodine, koji u školama u pokrajini izvode dvojezičnu nastavu na srpskom i engleskom jeziu, u okviiru projekta pokrajinske vlade, danas su predstavnici Britanskog saveta uručii sertifikate i tehnickcu opremu

Direktor Britanskog saveta u Beogradu Toni O`Brajen ocenio je da je Vojvodina „evropski lider“ u okviru višejzičnosti i višenacionalnosti i „uspešan primer na kojem se treba učiti“.

On je rekao da je ulaganje u obrazovanje na više jezika, iujedno i ulaganje u promociju različitosti.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao je da se danas širom Vojvodine više od 600 dece sksoluje na srpskom i na engleskom jeziku i ocenio da će oni posle završene srednje škole praktično jednako dobro vladati engleskim jezikom kao što vladaju maternjim jezikom, što im daje veliku prednost u odnosu na njihove vršnjake iz svih drugih zemalja Evrope.

„Naša ambicija je da ovaj program proširimo na celu Vojvodinu u godinama koje su pred nama“, rekao je Pajtić i preporučio celoj Srbiji da prihvati ovaj program i da uđe u njegovu realizaciju.

„To našu decu čini obrazovanijom i daleko spremnijom za takmičenje sa drugom decom širom Evrope, i sposobnijom da završe neki univerzitet bilo gde u svetu i da nađu posao u svojoj zemlji“, kazao je Pajtić.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!