Šerpe, pištaljke i muzika i ove večeri sa balkona u Srbiji

U Novom Sadu utihnula režimska buka

06. maj 2020

U više gradova u Srbiji građani su i večeras nastavili da lupaju u šerpe i duvaju u pištaljke sa svojih terasa i prozora, u akciji „Bukom protiv diktature“.

Deo građana Novog Sada ponovo je, 11. veče zaredom, lupao u šerpe, duvao u pištaljke, bacao petarde i puštao muziku u akciji “Bukom protiv diktature”, a večeras se, s druge strane, samo veoma sporadično i retko moglo čuti puštanje sa razglasa uvreda na račun predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa.

Prvo je u 20 sati deo građana aplaudirao, kao i svako veče tokom vanrednog stanja, hrabrim lekarima i drugom medicinskom osoblju za njihovu posvećenost u borbi protiv epidemije kovida-19, a u 20.05 usledila je akcija “šerpovanja”.

U pojedinim delovima grada, mahom onim urbanijim i gušće naseljenim akcija “šerpovanja” je tradicionalno mnogo glasnija u odnosu na ostale novosadske četvrti.

Na Novom naselju je u jednom momentu došlo do sitnijih čarki između stanara koji su lupali u šerpe i onih koji su se protiv toga pobunili uz tvrdnje da im “smeta buka” i poruku da se “nezadovoljstvo izražava na izborima”.

Na Limanu se mestimično mogla čuti veoma raznolika muzika, od himne Srbije “Bože pravde”, preko pesama kao što su “Marš na Drinu”, “Đurđevdan”, a potom i sevdalinki.

Pojedini građani pravoslavne veroispovesti danas obeležavaju krsnu slavu Đurđevdan.

Večeras u Novom Sadu nije bilo bakljada i vatrometa koje su nekih od proteklih noći organizovale pristalice vlasti, kada su sa jakih razglasa puštali uvredljive navijačke poruke upućene Draganu Đilasu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga