Serija događaja u Novom Sadu o sećanju na Holokaust

“Lekcije za budućnost”

17. apr 2017

Više događaja pod zajedničkim nazivom “Sećanje na Holokaust” biće organizovano od utorka do petka u Novom Sadu, saopštio je Regionalni naučni centar Instituta za filozofiju i društvenu teoriju.

U utorak od 19 sati serija događaja “Sećanje na Holokaust” biće svečano otvorena u novosadskoj Sinagogi, otvaranjem izložbe “Pisanje stradanja: vodič kroz publikacije o Holokaustu” autorke Biljane Albahari i dizajnerke Ornele Rezinović, kao i koncertom hora “Hašira” Jevrejske opštine Novi Sad.

“Sećanje na Holokaust” je četvorodnevna serija događaja čiji je osnovni cilj podizanje svesti o istoriji nasilja i njenim posledicama, o stradanju jevrejskih zajednica tokom Drugog svetskog rata, ne samo u Evropi i u svetu, nego i na tlu Vojvodine i Srbije, navodi se u saopštenju za javnost.

U okviru “Sećanja na Holokaust” biće održana i konferencija „Holokaust i filozofija”, tribina istoričara “Jevrejski identitet, antisemitizam i Holokaust”, jedan školski dan o Holokaustu “Lekcije za budućnost”, kao i simpozijum “Učiti o Holokaustu: utopija ili šansa – obrazovne prakse i pedagoški izazovi”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga