Sergej Trifunović: Ništa se neće desiti 13. aprila, jedino će možda Vučić zaplakati

"Ako protesti i prestanu posle 13. aprila nemojte biti depresivni zbog toga, oni su već učinili svoje"

09. apr 2019

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je danas u Čačku da nema nikakva očekivanja od protesta opozicije koji je zakazan 13. aprila u Beogradu.

Trifunović je u emisji „Otvoreno o svemu“ čačanskog medija Ozonpress kazao je da se „apsolutno ništa neće desiti 13. aprila i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće podneti ostavku i neće kleknuti pred narodom i zatražiti oproštaj“.

„Možda će plakati, pošto voli da plače, i kuka kako ga svi mrze i niko ne voli. Što je potpuno normalno, Aleksandre šta da ti radim“, rekao je Trifunović.

On je kazao da učesnici protesta treba da se ponašaju civilizovano i da ne nasedaju na provokacije vlasti.

„Naše je da budemo civilizovani, oni će naravno provocirati sukobe, oni već postavljaju kontrole na regionalnim i auto-putevima gde će se vršiti vanredni tehnički pregledi kako bi se ljudi sprečili da dođu do Beograda“, rekao je Trifunović.

Trifunović je dodao da učesnici protesta 13. aprila u Boegradu ne treba da ulaze u inistitucije.

„Svi treba da se pojavimo na protestu u Beogradu i ne treba da ulazimo u institucije. Ovo nije situacija kao na protestima 96. i 97. godine kada nas je tukla policija, kada smo suzavce gutali i kada je bilo ozbiljnih krvavih scena nasilja“, rekao je Trifunović i dodao da je na prvom protestu ove godine video da „niko oko Skupštine ne gazi travnjak i da je shvatio da su zbog toga pobedili bez obzira što ih je dvanaest puta manje“.

On je ocenio da su protesti „Jedan od pet miliona“ „već napravili pukotine“ i „zaljuljali brod“.

„Ako protesti i prestanu posle 13. aprila nemojte biti depresivni zbog toga, oni su već učinili svoje. Mi smo taj brod zaljuljali, povećali rupu, otvorili još dvadeset i pet pukotina, poljuljao se mulj, pacovi su počeli da beže, Jutka je smenjen, Simonović je smenjen. Njihov tužni, napukli brod je prilično ‘prsao'“, rekao je Trifunović i dodao da vlast već ide u kampanju bez obzira da li će izbori biti raspisani.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga