Šerbedžija: Samo je Tito imao ispraćaj kao Đole

"To je neverovatno koliko je on ušao u svest i podsvest naših ljudi"

22. feb 2021

Glumac Rade Šerbedžija izjavio je danas za Novu S da od Titove smrti niko na prostorima Jugoslavije nije imao tako veličanstven ispraćaj kao novosadski pesnik i kantautor Đorđe Balašević.

“Ovo što se sa Đorđetom dešava, i taj način na koji ga ispraćaju ljudi iz cele bivše Jugoslavije, tako se nešto desilo samo kad je Tito umro. To je neverovatno koliko je on ušao u svest i podsvest naših ljudi”, rekao je Šerbedžija.

On je otkrio i koje su mu omiljene Balaševićeve pesme. “Ima toliko neverovatnih pesama koje obožavam, ali ipak najviše volim ove dve – ‘Lepa protina kći’ i ‘Priča o Vasi Ladačkom’.”

Nakon Šerbedžije u emisiju se uključio muzički menadžer Gane Pecikoza, koji je istakao da je Balaševića zvao “estradnim psihijatrom”.

“Đorđe Balašević bio je ne samo jedna muzička pojava. On je na prvom mestu bio pesnik, i to u rangu sa Duškom Trifunovićem i Arsenom Dedićem. Bio je jedinstven. Mogao je sam da izađe na scenu i samo mu je trebao jedan instrument da očara sto hiljada ljudi. Jedno vreme sam ga zvao ‘estradni prihijatar’ zato što je pravio psihoterapije“, kazao je Pecikoza.

(Nova.rs)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Naposletku
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga