Šer fondacija: Novi pokušaj kontrole nad internetom u Srbiji

Vlada Srbije povukla sporni predlog o filtriranju interneta

19. dec 2014

Fondacija “Šer” (SHARE) upozorila je danas na nameru vlasti u Srbiji da uvedu filtriranje interneta kroz novi Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Fondacija “Šer” je zbog toga pokrenula kampanju protiv nove pretnje internetskim slobodama u Srbiji, kao i potpisivanje peticije na linku www.piratepad.ca/p/StopFiltering.

Ta fondacija je ocenila da će, ukoliko Skupština Srbije usvoji predviđene izmene, biti uspostavljen sistem kontrole interneta koji može pokrenuti čitav talas cenzure bez adekvatne kontrole.

Šer fondacija je upozorila i da predlagači izmena zakona pokušavaju da usvoje predlog bez učešća javnosti i u hitnom postupku.

“Usled svega navedenog očekujemo od narodnih poslanika da postupe u javnom interesu i amandmanima uklone spornu tačku”, navodi se u saopštenju za javnost.

Kompletna analiza pokušaja uvođenja filtriranja na internet može se pronaći na linku: http://www.shareconference.net/sh/defense/analiza-uvodenja-filtriranja-interneta-u-srbiji

Vlada Srbije povukla sporni predlog o filtriranju interneta

Vlada Srbije povukla je iz skupštinske procedure Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o igrama na sreću, nakon što je fondacija “Šer” upozorila da vlasti u Srbiji tim zakonskim rešenjem nameravaju da uvedu filtriranje internet, prenela je Televizija N1.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga