- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Selo Lipar pobedilo Vučića

Na redovnim izborima za novi saziv Mesne zajednice koji su održani u nedelju u selu Lipar u opštini Kula u Vojvodini, pobedili su kandidati sa nestranačke liste, a nije prošao nijedan kandidat liste “Za napredni Lipar”, iza koje stoji Srpska napredna stranka, pokazali su preliminarni rezultati izbora.

Izborni dan je protekao u napetoj atmosferi bez incidenata, sa pojačanim prisustvom policije, kako u uniformama, tako i u civilu.

Predstavnici lokalne samouprave su izborni dan pratili iz obližnje kafane, ali su napustili Lipar pre nego što je birački odbor zalepio zapisnik sa izbornim rezultatom na oglasnu tablu. Prema preliminarnim rezultatima, kandidati sa nestranačke liste osvojili su svih 11 mesta u Savetu Mesne zajednice.

Pobednici su uspeh na izborima proslavili ispred seoske crkve.

U Liparu se već četvrtu godinu zaredom vodi svojevrsni “rat” sa lokalnom vlašću oko nadležnosti nad seoskim vodovodom i grobljem.

U atmosferi seoskog otpora prema vladajućem SNS-u, u Liparu je na nedeljne izbore na jedinom biračkom mestu od 1.265 upisanih birača glasalo njih 695, što je izlaznost za koju su meštani rekli da se “ne pamti”.

R. Ivanoska 

Podelite ovu stranicu!