Sekretarijat Ministarstvu: Pogledajte zakon i videćete istinu

"Zzakon se ne primenjuje onako kako neko misli da treba nego kako je napisano"

07. feb 2016

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu ponovo je danas optužio Ministarstvo poljoprivrede da je iz Zakona o poljoprivrednom zemljištu izbrisan stav koji je preduslov da se izjavi žalba na odluku o davanju u zakup zemljišta.

“Evidentno je da stav 5 člana 63. ovog zakona upućuje da se žalba može izjaviti na odluku o davanju u zakup zemljišta iz stava 3 istog člana. Takođe, evidentno je da je takva odluka iz stava 3 izmenom zakona – obrisana”, naveo je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u saopštenju za javnost.

Sekretarijat je Ministarstvu za poljoprivredu poručio da ne gubi vreme u pisanju saopštenja, već da odmah piše novi zakon ili da ovaj zakon vrati u skupštinsku proceduru, kako bi se zaštitila prava poljoprivrednika.

“Sve i da je u pitanju greška, zakon se ne primenjuje onako kako neko misli da treba nego kako je napisano. Ovaj zakon nije napisan kako treba i ovakav će izazvati veliki probleme”, ocenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije demantovalo je danas ranije navode pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Branislava Bogaroškog i Lige paora Vojvodine, po kojima je izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu ukinuto pravo žalbe na licitaciju za to zemljište.

Ministarsrtvu je u demantiju tvrdilo da je izmenama zakona dato pravo na žalbu po osnovu svih vrsta zakupa i svim zakupcima.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga