Sekretarijat: Ministarstvo poljoprivrede stvara haos

“To se najbolje ogleda u greškama počinjenim sa državnim poljoprivrednim zemljištem”

22. mar 2016

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu i šumarstvo optužio je danas Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine za “haotično delovanje” u mnogim oblastima, a naročito u vezi sa državnim poljoprivrednim zemljištem.

“To se najbolje ogleda u greškama počinjenim sa državnim poljoprivrednim zemljištem”, naveo je pokrajinski sekretarijat u saopštenju za javnost.

Optužili su ministarstvo i da netačnim optužbama pokušavaju da skrenu pažnju javnosti sa gorućih problema.

Sekretarijat je odbacio optužbe Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine da se oglašavao o seči deset hekatar bagremove šume na Fruškoj gori.

“Želimo da obavestimo javnost i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine da je sve izrečeno na pogrešnu adresu, jer se ovaj sekretarijat, svestan svojih kompetencija i nadležnosti, po pitanju seče bagrema na Fruškoj Gori nije obraćao ni ministarstvu ni javnosti”, navodi se u saopštenju za javnost.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine negiralo je danas navode o ilegalnoj seči bagrema u Nacionalnom parku Fruška gora istakavši da se radi planskoj seči.

Ministarstvo je navelo da je te optužbe izneo Pokrajnski sekretarijat za poljoprivredu i šumarstvo, iako taj sekretarijat nije reagovao ovim povodom, već je to juče učnila politička stranka Liga socijaldemokrata Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga