Sejdinović: Vučićeva pobeda posledica političkog i medijskog nasilja

"Srbija je kročila u diktaturu erdoganovskog tipa"

03. apr 2017

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine Nedim Sejdinović izjavio je danas da su protekli predsednički izbori bili neregularni i ocenio da Srbijom nije vladao takav medijski mrak još od devedesetih godina 20. veka.

“Izbori u Srbiji su bili neregularni mnogo pre nego što su otvorena biračka mesta, jer ovakav medijski mrak nije vladao ni devedesetih, pogotovo u manjim mestima, gde građani nemaju pristup niti jednom mediju osim režimskih. Kada vlada odsustvo bilo kakvog dijaloga i dominira poziv na linč političkih protivnika, onda to sa demokratijom i slobodnim izborima nema nikakve veze, već samo i jedino sa totalitarizmom”, rekao je Sejdinović agenciji Beta.

Optužio je predsedničkog kanidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića da je vodio “agresivnu kampanju”, koja nema veze sa demokratijom nego sa “nasilništvom”.

Sejdinović je optužio Vučića i da je tokom kampanje potrošio “desetine miliona evra našeg novca”.

“Ako tome pridodamo i zastrašivanje građana, mnogobrojne nepravilnosti na biračkim mestima, ozbiljne probleme sa biračkim spiskovima, jasno je da Vučićeva pobeda jeste posledica političkog nasilja. Srbija je kročila u diktaturu erdoganovskog tipa i verujem da će se i oni koji sada podržavaju Vučića i čestitaju mu na pobedi uskoro pokajati”, naveo je Sejdinović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga