Sejdinović podneo krivičnu prijavu zbog pretnji na Fejsbuku

Hoće li ijedna krivična prijava konačno biti procesuirana?

25. mar 2019

Bivši predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović podneo je krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe zbog objave i pretećih komentara na društvenoj mreži Fejsbuk.

U prijavi se navodi da je 23.3.2019. godine oko 20.30 na stranici „Srbija naša zemlja“ objavljena fotografija predsednika Nezavisnog društva novinara Vojvodine ispod koje se nalazi komentar sadržine: „Nedime Sejdimoviću, toliko nesnosno provociraš običan svet da ako ti neko izvuče uši ne čudi se. Ne odobravamo nikako, ali ne bi ni digli glas. Takav hohštapler i bitanga skoro nije viđena čak ni na Soroševom platnom spisku. Nedim je predsednik NDNV („Nezavisno“ društvo novinara Vojvodine), muslimanski ekstremista i srbomrzac“.

Nepoznati učinilac, autor predmetne objave, ističe se u prijavi, ugrozio je sigurnost Nedima Sejdinovića pretnjom da će napasti na njegovo telo čime je izvršio krivično delo Ugrožavanje sigurnosti na štetu novinara iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonika.

U prijavi se navodi da je nepoznati učinilac, autor objave, učinio dostupnim fotografiju bivšeg predsednika NDNV-a ispod koje je ostavio komentar da je Sejdinović „muslimanski ekstremista i srbomrzac“ i na taj način podstakao mržnju i diskriminaciju što je rezultiralo velikim brojem komentara u kojima se Sejdinović najgrublje vređa i poziva se na njegovo proterivanje, te je na taj način izvršeno krivično delo rasna i druga diskriminacija iz člana 387. stav 4. Krivičnog zakonika.

Ovo nije prvi put, navodi se u prijavi, da se preko stranice „Srbija naša zemlja“ vrše krivična dela na štetu Nedima Sejdinovića i dodaje da su sva krivična dela prijavljena Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Sejdinović je danas podneo ostavku na mesto predsednika NDNV-a, ali je naveo da to ne čini zbog pretnji, već “iz ličnih razloga”.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga