Sejdinović: Ljiljana Smajlović da javno govori o tajnama u Politici

On je Ljiljanu Smajlović pozvao i da javno saopšti ko ju je i na koji način postavio za glavnu i odgovornu urednicu Politike, odnosno ko rukovodi kadrovskom politikom ovog lista.

05. jul 2016

Predsednik Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) Nedim Sejdinović pozvao je danas bivšu glavnu urednicu lista Politika Ljiljanu Smajlović da javnosti saopšti zašto je podnela ostavku i koje su to tajne u Politici koje su dobro sakrivene od očiju javnosti.

“Ljiljana Smajlović, koja sebe proglašava velikim borcem za medijske slobode i vladavinu zakona, posle ostavke na mesto glavnog i odgovornog urednika, trebalo bi da prekine zaveru ćutanja i otvoreno, iskreno i javno posvedoči o tome šta se zapravo dešava u Politici, a što je tako dobro sakriveno od očiju javnosti”, rekao je Sejdinović agenciji Beta.

On je Ljiljanu Smajlović pozvao i da javno saopšti ko ju je i na koji način postavio za glavnu i odgovornu urednicu Politike, odnosno ko rukovodi kadrovskom politikom ovog lista.

“Time bi svakako dala dala značajan doprinos rasvetljavanju važnog segmenta preplitanja političke, medijske i finansijske moći u Srbiji”, ocenio je Sejdinović.

On je rekao da građani Srbije imaju pravo da znaju ko su pravi vlasnici Politike i Večernjih novosti, odnosno ko, kako i za čije interese raspolaže i upravlja državnim akcijama u njima, kolike su zarade rukovodilaca i urednika, i kako sve to utiče na uređivačku politiku ovih dnevnih listova.

“Kompanije koje su osnivači ova dva dnevnika, bez obzira na značajan državni udeo u njima, posluju netransparentno, u sivoj zoni, bez ikakve kontrole javnosti. Istovremeno postoji zavera ćutanja svih onih koji se nalaze u njihovim upravnim ili uredničkim telima, a za koje se ne zna ko ih postavlja i razrešava, kao i kome podnose izveštaje o radu i ko procenjuje njihovu uspešnost”, naveo je Sejdinović.

Ocenio je da država i na primerima ova dva dnevna lista demonstrira da nimalo ne drži ni do medijskih zakona, jer u strogoj tajnosti drži informacije ko su vlasnici Politike i Večernjih novosti i istovremeno ih, diskriminišući druge medije, izdvaja iz procesa izlaska države iz medijskog vlasništva.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovely Jubbly
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga