Sejdinović i Vukasović razgovarali sa policijom u Beloj Crkvi zbog nestanka novinara

"Bezbednost novinara u Srbiji dramatično je ugrožena"

14. juna 2018

Predsedstavnici Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Nedim Sejdinović i Marija Vukasović razgovarali su danas sa policijom u Beloj Crkvi zbog nestanka novinara Stefana Cvetkovića, a očekuju da tokom dana razgovaraju i sa tužilaštvom.

Sejdinović je agenciji Beta rekao da deluje kao da policija preduzima „dosta toga da problem reši“, da su im kazali šta su sve preduzeli, ali i da su pitali predstavnike udruženja da sa njima podele neka saznanja ako imaju, da su oni to učinili i da su i te činjenice uzete u razmatranje.

„Mi smo ih upoznali sa nekim stvarima, o pretnjama koje je dobijao, o problemima sa lokalnim moćnicima… Bićemo zadovoljni onog trenutka kada budemo znali šta je sa našim kolegom“, rekao je Sejdinović.

On je kazao da Bela Crkva izgleda kao da je pod opsadom.

„Svuda je žandarmerija, pretražuju se jezera, lete helikoprteri, deluje kao vanredna situacija. Angažovani su helikopteri, ronioci, svi tragači“, rekao je Sejdinović.

On je kazao i da udruženja izražavaju ogromnu zabrinutost i da se jako plaše kako vreme prolazi.

„Veoma ozbiljne indicije da je u pitanju ozbiljna stvar i da smo mi bili u pravu kada smo govorili da je bezbednost novinara u Srbiji dramatično ugrožena. Nadam se da će na kraju ovo biti neka vrsta hepi enda i da ćemo pronaći Stefana Cvetkovića živog i zdravog“, rekao je Sejdinović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga