Sednica Skupštine Vojvodine o statutu krajem aprila ili početkom maja

Dovoljno vremena za Skupštinu Srbije da potvrdi Statut

31. mar 2014

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je danas da će sednica pokrajinskog parlamenta, na kojoj će se razmatrati Nacrt statuta Vojvodine, biti održana krajem aprila ili početkom maja.

Pastor je rekao da bi se na taj način ostavilo dovoljno vremena Skupštini Srbije da potvrdi vojvođanski statut do 6. juna, što je rok koji je dao Ustavni sud Srbije, kada je krajem prošle godine osporio dve trećine odredaba Statuta Vojvodine, saopšteno je iz kabineta predsednika Skupštine Vojvodine.

Danas je u Skupštini Vojvodine održan sastanak skupštinskog kolegijuma, skupštinskog Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Vojvodine i članova Radne grupe za izradu Nacrta statuta Vojvodine.

Predsednik Radne grupe Slobodan Orlović detaljno je na sastanku predstavio tekst koji je Radna grupa sačinila u skladu sa zaključcima donetim od strane Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja, piše u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku dogovoreno da u periodu od 8. do 18 aprila budu dodatno usaglašavani stavovi i obavljene konsultacije sa poslaničkim grupama, kako bi se posle 18. aprila održala i sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja, na kojoj će biti utvrđen i konačan tekst Nacrta statuta Vojvodine.

Tekst Nacrta statuta Vojvodine od sutra će biti dostupan na internetskoj prezentaciji Skupštine Vojvodine.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga