Sednica skupštine u Žitištu odložena po četvrti put

DS saopštio da u nastaloj situaciji najviše gube građani

05. dec 2014

Pokrajinski poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Vojvodine i predsednik žitištanskih demokrata Igor Salak istakao je da je zaprepašćen ponašanjem pojedinaca koji žele na sve načine da uruše rad skupštine opštine Žitište i izazovu privremene mere u kojima bi pojedinci najviše profitirali. Predsednik skupštine odložio je i današnje zasedanje.

Salak je u pisanoj izjavi naveo da su predlozi odborničke grupe DS tokom konsultacija bili da se na sednici usvoje samo tačke koje se tiču građana opštine, odnosno pomoć za porodilje i penzionere, refunadacija mesečnih karata koja nije isplaćena više od četiri meseca.

„Ni taj predlog suprotna strana nije prihvatila“, napomenuo je Salak.

On je dodao da je DS uputio poziv svim akterima političke scene u opštini Žitište da počnu da se bore za interese građana, a ne da slepo slušaju instrukcije iz centrala stranaka kojima pripadaju.

Predsednik skupštine u toj opštini odložio je i današnje zasedanje. On je objasnio da su potrebne dodatne konsultacije, a sledeće zasedanje lokalnog parlamenta predviđeno je za ponedeljak. Ovo je četvrto ovonedeljno odlaganje sednice žitištanske skupštine.

U međuvremenu su odbornici opozicije, okupljeni oko SPS, održali svoju sednicu, o čijoj regularnosti sada odlučuju nadležne institucije. Tom prilikom, uredniku žitištanskog Info portala i većniku za informisanje, slomljena je kamera. Slučaj je prijavljen policiji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga