Sedmi festival kratke priče Kikinda Short

Čitanja su zakazana za 4. i 5. jul u Kikindi, u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“, i 6. i 7. jul u Studentskom parku u Beogradu

02. jula 2012

Ove nedelje počinje 7. festival kratke priče Kikinda Short.

Čitanja su zakazana za 4. i 5. jul u Kikindi, u bašti Narodne biblioteke „Jovan Popović“, i 6. i 7. jul u Studentskom parku u Beogradu. Sva čitanja počinju u 21 čas, a u Kikindi će nakon njih uslediti koncerti bendova Overrapture (4. jul) i Nasuvo (5. jul).

U fokusu ovogodišnjeg festivala su takozvani „mali“ jezici i književnosti. Tako će počasni gosti festivala biti pisci Katalonije i Balearskih ostrva: Alba Dedeu, Borža Bagunja i Karles el Saura.

Na 7. Kikinda Shortu učestvuje ukupno dvadeset i jedan autor iz dvanaest zemalja. U Srbiju dolaze Ivan Dimitrov, Todora Nikolova Radeva (Bugarska), Lana Bastašić (BiH), Edi Matić (Hrvatska), Vesna Tvrtković, Jan Sojka (Češka), Zoran Bejkovski (Makedonija), Blažej Đikovski (Poljska), Kozmin Perta (Rumunija), Dragoslava Barzut, Gost Iznenađenja (Srbija), Uroš Sadek (Slovenija), Štefani Zurlije, Martin Felder (Švajcarska), kao i Rejčel Trezise iz Velsa.

Specijalni gost, pisac-književni kritičar je Vladimir Arsenić koji dovodi gosta iznenađenja, a domaćin ovogodišnjeg Festivala je Siniša Soćanin koji je učestvovao na Prvom festivalu 2006. godine.

Za subotu, 7. jul u Kulturnom centru Beograda u 18 časova zakazana je tribina „Književni festivali – potreba i značaj“, gde će se okupiti organizatori gotovo svih većih i relevantnih festivala u Srbiji kako bi razmotrili probleme na koje nailaze kao i načine za buduću saradnju.

Partneri u realizaciji Festivala su u Kikindi Narodna biblioteka „Jovan Popović”, a u Beogradu Ustanova kulture „Parobrod”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga