Sedlarević: Za LSV ravnopravnost nije samo slogan

Žene moraju biti u parlamentu da bi bile u prilici da suštinski reše probleme

18. mar 2016

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević izjavila je danas da ta stranka veliku pažnju posvećuje rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u društvu.

Sedlarević je na današnjem sastanku sa preduzetnicama i predstavnicama NVO sektora u Novom Sadu istakla da se neravnopravnost ne može rešiti bez većeg broja žena na mestima odlučivanja i da na listi broj 7 za vanredne parlamentarne izbore LSV u prvih pet kandidata ima čak četiri kandidatkinje, a u prvih osam pet.

„Ovo je važno, jer niko od nas žena ne zna bolje koji su problemi sa kojima se suočavamo i moramo biti u parlamentu da bismo bile u prilici da ih suštinski rešimo“, navela je ona.

Funkcionerka LSV je dodala da je danas sa preduzetnicama i predstavnicama NVO sektora razgovarala o temama na kojima će zajedno raditi i stavova koje će zastupati u Narodnoj skupštini Republike Srbije.

„Borba za ravnopravnost za nas nije predizborni slogan. Podsetimo, Liga socijaldemokrata Vojvodine je izborila da najmanje 30 odsto žena bude zastupljeno u parlamentu“, istakla je Sedlarević.

Ona je dodala da je LSV na tome aktivno radila i da je sastav liste jedan od dokaza te čvrste opredeljenosti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga