Sedlarević: Podrška LSV novinarima i urednicima RTV

LSV očekuje i reakciju zaštitnika građana i nadležnih državnih institucija

18. maja 2016

Članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević poručila je danas da ta stranka osuđuje talas smena na Radio televiziji Vojvodine i pruža apsolutnu podršku svim novinarima, urednicima i novinarskim udruženjima u njihovom protestu zbog „očite političke čistke u toj medijskoj kući“.

„Zbog svega što se dešava na javnom servisu, koji je vlasništvo svih građana Vojvodine i za čiji rad oni plaćaju tv pretplatu, LSV očekuje i reakciju zaštitnika građana i nadležnih državnih institucija“, poručilaje Sedlarević u pisanoj izjavi.

Ona je ocenila i da se dešavanjima na RTV može dodati i retorika glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Ratka Dmitrovića koji  je „novinare Nezavisnog udruženje novinara Srbije optužio za ustaštvo“.

„Više je nego jasno da se vraćamo u mračne devedesete“, ocenila je Sedlarević i kritikovala ministra kulture i informisanja Ivan Tasovca jer se ne oglašava po ovim pitanjima.

Dodala je da će se evropski zvaničnici „tek oglasiti o tome kako i koliko ovakav odnos prema medijima utiče na evropski put i otvaranje poglavlja 23 i 24 za pristup Evropskoj uniji“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Erotika
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga