Sedlarević: Pastoru fotelja važnija od budžeta

Skupština Vojvodine izglasala je Pokrajinsku skupštinsku odluku o Budžetu za 2015. godinu

23. dec 2014

Poslanica u Skupštini Vojvodine i članica Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević ocenila je danas da je predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor na današnjem zasedanju pokazao da mu je „fotelja važnija od budžeta pokrajine“.

To što je Ištvan Pastora upozorio da SVM neće glasati za pokrajinski budžet, ako se na sednici bude razmatrao predlog za njegovo smenjivenja s mesta predsednika Skupštine, „pokazuje da je njemu fotelja važnija od toga da li će biti izglasan budžet Pokrajinske vlade za iduću godinu i kako će taj budžet izgledati“, piše u saopštenju LSV koje je potpisala Maja Sedlarević.

Kako je navela, Pastor je pokazao da bi iz ličnog interesa uskratio podršku budžetu na koji prethodno nije imao zamerki.

„Njemu je njegova fotelja važnija i od Vojvodine, i od interesa njenih građana. Važnija mu je i od plana i rada Pokrajinske vlade u kojoj sede kadrovi njegovog SVM i u kojoj je i sam sedeo duže od decenije“, ocenila je Maja Sedlarević.

Dodala je ocenu da je skandalozna izjava Ištvana Pastora kojom je poručio predsedniku LSV Nenadu Čanku da „ako je muško, pokuša danas da ga smeni“.

„Ovom seksističkom izjavom, Pastor grubo vređa sve žene, i gazi i dovodi u pitanje sve dosadašnje napore koje je vojvođanska administracija uložila u prihvatanje i razvoj rodne ravnopravnosti“, piše u saopštenju uz zahtev Pastoru da se izvini svim ženama i poslanicama Skupštine Vojvodine.

Maja Sedlarević je dodala da je Pastor više puta davao skandalozne izjave, poput one u septembru kada je rekao da „nekome smeta što on kao Mađar i hrišćanin“ pokušava da okupi političke stranke, a oktobra je rekao da su ljudi koji su se doselili u Vojvodinu tokom 1990-ih godina „doneli drugačiji temperament i kulturu“ i da se „nisu uklopili u društvo“.

„Više je nego zabrinjavajuće ako se na čelu Skupštine Vojvodine nalazi neko ko ovako grubo vređa najviše predstavničko telo građana Vojvodine i niz vrednosti na koje su i pokrajinski parlament i čitava Vojvodina ponosni“, piše u saopstenju LSV.

Skupština Vojvodine danas je izglasala Pokrajinsku skupštinsku odluku o Budžetu za 2015. godinu.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga