Sedlarević: Nemam saznanja da Pastor putuje u petak

Odbor za evropske integracije nije primio Pastorov zahtev

24. feb 2015

Predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Skupštine Vojvodine Maja Sedlarević izjavila je danas da nema saznanja da predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor putuje u Evropski parlament u petak, na dan kada treba da bude na sastanku lidera vladajuće koalicije u Vojvodini.

Maja Sedlarević je kazala da Odbor za evropske integracije nije primio Pastorov zahtev za takvo putovanje.

Pastor je juče izjavio da ne može da prisustvuje sastanku zakazanom za petak 27. februar, na koji ga je pozvao predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak kako bi razgovarali o situaciji u Pokrajini, jer je „ranije za taj termin dobio poziv iz Evropskog parlamenta“.

„Nemam sazananje da Pastor putuje u Evropski parlament, bar ne u svojstvu predsednika Skupštine Vojvodine, s obzirom da Odbor za evropske integracije i međuregionalnu saradnju nije dobio takav zahtev“, kazala je Maja Sedlarević za agenciju Beta.

Ona je objasnila da odlukom o službenom putovanju predsednik ima mogućnost da u hitnim slučajevima donese odluku o putovanju, o čemu je dužan da na prvoj narednoj sednici obavesti Odbor za evropske integracije.

„Mislim da u ovoj situaciji to nije slučaj, jer u petak 27. februara u 9.30 u Skupštini Vojvodine imamo zakazanu sednicu Saveta za bezbednost Vojvodine, kojom Pastor predsedava, a gost će nam biti ministar unutrašnjih poslova Neboša Stefanović, koji bi trebalo da nam podnese izveštaj o stanju bezbednosti u Vojvodini u 2014. godini“, kazala je Maja Sedlarević, koja je i članica Saveta za bezbednost.

Ona je dodala da je Pastor na službenom putu od danas do četvrtka, u Velsu i Lincu, gde prisustvuje obeležavanju Svetskog dana energetike i ima sastanak u parlamentu Gornje Austrije.

Predsednik LSV Nenad Čanak uputio je poziv predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću i predsedniku Saveza vojvođanskih Mađara.

(SVM) Ištvanu Pastoru na sastanak povodom „otvorenih pitanja“ u vladajućoj koaliciji u Skupštini Vojvodine, koji je zakazan za petak 27. februar u podne.

Pajtić je prihvatio poziv na razgovor, dok je Pastor izjavio da će prihvatiti poziv pod uslovom da pre toga Marta Takač, kao kadar SVM-a, bude vraćena na funkciju vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Vojvodinašume.

Pokrajinska vlada je prošle nedelje za vršioca dužnosti Vojvodinašuma imenovala Aleksandra Obradovića, umesto Marte Takač, koja je na toj funkciji bila od 2004. godine.

Na smeni Marte Takač insistirao je LSV zbog presude Apelacionog suda, koji je 23. januara ustanovio da Marta Takač nije podnela u zakonskom roku svu dokumentaciju koja je bila zatražena u javnom konkursu za direktora Vojvodinašuma.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga